12 June 2017

Talent Scan Individueel

“The only way to do great work, is to do what you love!” Steve Jobs

 

Het hebben van talent is nog geen graadmeter voor succes! Een talent is het hebben van een aangeboren of aangeleerde kwaliteit. Iets waar je goed in bent en wat je leuk vindt om in te zetten. Of je hier het maximale uithaalt ligt aan de mindset die je hebt. Met andere woorden: wat heb je er voor over? Iemand die fantastisch kan voetballen hoeft niet de nieuwe Messi of Cruijff te worden. De discipline moet er ook zijn om te oefenen. Daarnaast is het klimaat waarin je je talenten mag inzetten ook van belang. Ziet je leidinggevende je talenten ook en worden deze binnen je functie ook goed ingezet?

Door middel van de uitkomst van een unieke vragenlijst gaan wij bekijken wat jouw talenten zijn. Daarna bespreken we of je al het maximale uit je talent haalt. Heb jij een groei mindset en denk je dat je talenten verder te trainen en te ontwikkelen zijn? Hoe werk jij samen met je leidinggevende en worden je talenten erkend en ingezet?

Door heldere doelen te stellen en te leren volgens de 70-20-10 regel kun je je talenten verder ontwikkelen. Dus niet alleen via een formele training, maar ook op je werkplek en door middel van bijvoorbeeld coaching.

Hoe zit dit traject eruit?

  1. Vrijblijvende intake – wij bespreken welk doel je wilt bespreken, dit kan ook samen met je leidinggevende.
  2. Talent scan – door het invullen van een vragenlijst en een hieraan gekoppeld gesprek wordt inzichtelijk gemaakt wat jouw talenten mix is.
  3. Coaching – in 5 gesprekken van 50 minuten ga je aan de slag hoe jij het maximale uit je talenten kunt halen en hoe je dit inzet op je werk.
  4. Definiëren van acties en het borgen in de praktijk.

Het hierboven omschreven traject kost 775 euro, exclusief BTW en eventuele reis en locatiekosten. Natuurlijk is er ook maatwerk mogelijk.

Neem vrijblijvend contact met me op!