30 June 2017

Talent Acquisition

“War for Talent”

De economie trekt aan waardoor het aantal vacatures stijgt. Door de technologische ontwikkelingen neemt de complexiteit van werk toe. Ook de manier waarop we werken verandert, onder meer door de toenemende generatieverschillen en cultuurinvloeden. Het is daarom van belang om je organisatie goed te positioneren om zodoende de juiste mensen aan te trekken.

Succesvolle organisatie nemen de juiste mensen op de juiste plek aan door te begrijpen dat elke persoon zijn eigen unieke talenten heeft. Veel werkgevers vinden dat hun medewerkers onvoldoende beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. Tegelijk lukt het veel werkgevers niet, door de mismatch van het beschikbare talent en de eisen, om openstaande vacatures goed in te vullen. De strijd voor talent wakkert dan ook flink aan.

Employer value proposition (EVP) is het neerzetten van je merk als werkgever. Dit is heel belangrijk om de juiste mensen aan te trekken. Door te kijken wat er is en wat eventueel ontbreekt aan jullie communicatie kun je heel gericht instrumenten inzetten.

Door Talent Acquisition toe te passen wordt er niet alleen gekeken of de kandidaat geschikt is voor de functie, maar ook waar hij/zij goed in is vanuit nature, waar hij/zij energie van krijgt en of hij/zij echt de functie wil en hierin excelleert. Competency based recruitment geeft alleen aan of de kandidaat de functie kan doen. Hierbij wordt alleen gelet op de juiste werkervaring en opleiding. Een gemiste kans, aangezien uit onderzoek blijkt dat dit niet doorslaggevend is voor het wel of niet slagen van een kandidaat in de praktijk. Hire on attitude, develop on skills wordt de nieuwe manier van selecteren.

Daarnaast is de ervaring van de kandidaat over het proces van belang. Wanneer trajecten te lang duren, verwachtingen niet worden gemanaged kan een kandidaat afhaken. Kandidaten dienen ook de feedback te krijgen over het gesprek om zo positief te blijven over het bedrijf en de producten/diensten. Processen kunnen ook geoptimaliseerd worden door kritisch te kijken naar de verschillende stappen. Door managers de juiste vaardigheden te trainen borg je dat er op een eenduidige en goede manier geïnterviewd wordt.

Wil jij weten hoe je Think Talent jullie organisatie kan ondersteunen? Neem dan snel contact op, zodat je de concurrentie voor bent! Think Talent denkt en doet actief met je mee.